SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O casă durează 30 de zile, dacă e construită din…ceară

4 noiembrie, 2014 Autor: Ana Creascov Sursa: beautifuldecay.com


Colaborarea cu mai mulți chimiști, specialiști în ceară și ingineri, l-a făcut pe Alex Chinneck să-și stabilească un nou țel. Arhitectul, artistul și expertul tehnic britanic a construit o casă în întregime din ceară.

Pentru construcția acestei case neobișnuite, meșterului i-au trebuit 8000 de cărămizi, pe care le-a confecționat el însuși din ceară și care nu se deosebeau vizual de cele autentice. Chinneck a ridicat o casă cu două etaje pentru festivalul de la Londra – „London’s Merge Festival”.

Conform calculelor, construcția trebuie să se topească în decursul a 30 de zile. La final, din ea nu se va alege nimic altceva decât o grămadă de bulgări de ceară amestecați cu bucăți de geamuri și rame de uși.

În mod evident, specialistul britanic a trebuit să ia în calcul orice, până și modul corect de topire a cerii, pentru ca aceasta să nu dăuneze mediului și să nu se extindă pe pământ. Acest proces va arăta ca imaginile din filmele de groază, unde ceara va reprezenta o boală organică ce împăinjenește clădirea.

Această construcție se încadrează perfect în această sărbătoare, dedicată districtului Bankside de la Londra, cu mulți ani în urmă acest loc fiind ocupat de o fabrică de lumânări.

Comentarii