SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O casă protejată o viață salvată. În casele din Moldova au fost instalate peste 1 000 de detectoare de fum – (FOTO)

2 aprilie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: diez.md Foto: diez.md

SOCIALPotrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Campania Națională O casă protejată o viață salvată a ajuns la 941 de familii din țara noastră. De instalații de prevenire a intoxicațiilor cu monoxid de carbon au beneficiat oameni din raioanele Soroca, Edineț, Căușeni, Călărași, Briceni, Florești, Ungheni, Taraclia, Comrat și Cahul.

Angajații IGSU le-au vorbit oamenilor despre importanța instalării detectoarelor, dar și despre modul de funcționare a acestora. Printre persoanele care au avut parte de instalații sunt oamenii în etate, țintuiți la pat dar și familiile cu mulți copii.

Scopul campaniei este de a preveni producerea incendiilor, dar și intoxicațiile cu gaze toxice emanate în urma procesului de ardere. Campania va dura pe tot parcursul anului 2018, iar în urma instalării detectoarelor, IGSU tinde să reducă numărul incendiilor cu urmări fatale.

Amintim că Campania O casă protejată, o viață salvată a fost lansată de Ministerul Afacerilor Interne pe 19 februarie 2018, iar inițial conducerea MAI și-a propus să instaleze detectoare de fum în peste 800 de case din Republica Moldova.

Comentarii