SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O echipă din Seria A este intersată de serviciile atacantului moldovean, Vitalie Damașcan.

13 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: radiochisinau.md Foto: unimedia.info

SPORTAtacantul lui Sheriff, Vitalie Damașcan, și-ar putea continua cariera în Serie A. Jucătorul în vârstă de 18 ani ar putea face un pas important al carierei sale. Una din echipele care îl curtează pe Damașcan este Torino.

Suma transferului este de 1,5 milioane de euro, potrivit portalului Moldfootbal care citează presa din peninsulă.

Unicul impediment este cetățenia jucătorului și anume faptul că nu este cetățean al Uniunii Europene. Clubul italian așteaptă că Damașcan va finaliza până la sfârșitul lunii ianuarie procedura de obținere a cetățeniei române, fapt care îi va permite să nu fie considerat stranier. Dacă jucătorul nu obține cetățenie română în ianuarie, atunci Damașcan, conform presei, se va transfera la Torino în iunie.

Însă nu este exclusă și posibilitatea transferului atacantului în vârstă de 18 ani la Torino la sfârșitul lunii ianuarie chiar și în cazul în care nu își va perfecta actele și până în vară se va antrena cu echipa, pentru a se adapta. Astfel, Torino a procedat și în cazul brazilianul Lyanco sau a sârbului Milinković-Savić, până fotbaliștii și-au primit pașapoartele țărilor membre ale UE.

Vitalie Damașcan, a ajuns la Sheriff Tiraspol fiind transferat la FC Zimbru Chișinău în decembrie 2016. Timp de un an cota lui de piață, conform site-ului transfermakt.com,  de la 50 de mii de euro la 850 de mii de euro. În prezent, Damașcan este al treilea jucător ca valoare, după Alexandru Epureanu (Bașakșehir, Superliga Turciei, 3,75 mil. euro) și Artur Ioniță (Caglari, Serie A, 3,5 mil. euro).

Comentarii