SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O femeie cu transplant de uter a dat naștere unui copil

6 octombrie, 2014 Autor: Felicia Macaleț Sursa: bbc.com


Pentru prima dată o femeie cu transplant de uter a născut un copil. Tânăra mămica, în vârstă de 36 ani, originară din Gothenburg (Suedia), s-a născut fără uter, dar și-a dorit să dea naștere unui copil.

Transplantul „minune” a avut loc în Suedia și ar putea deveni cea mai bună alternativă pentru femeile care suferă de infertilitate. În vârstă de 36 ani, mama, care s-a născut fără uter din cauza unei afecțiuni genetice, a primit un uter de la prietena sa de 60 ani. Profesorul Mats Brannstrom, care a condus echipa de transplant, a descris nașterea ca un moment de bucurie. “După mai mult de 10 ani de testări, în sfârșit munca noastră s-a soldat cu succes”.

Copilul, care este un băiețel, s-a născut prematur, la aproape 32 săptămâni, cu o greutate de 1,8 kg și nu a avut nevoie de alte îngrijiri medicale, decât cel de tăierea cordonului. “A fost un drum destul de greu de-a lungul anilor, dar acum avem copilul cel mai uimitor”, spune tatăl copilului. Echipei de medici, care a depus eforturi enorme, nu îi vine să creadă nici acum că minunea s-a produs și copilul se dezvoltă normal.

Tratamentul de cancer și defectele nașterii sunt principalele motive pentru care femeile pot rămâne fără uter.

Comentarii