SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O fetiţă din Iaşi își vinde jucăriile pentru a avea grijă de câinele adoptat

22 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: a1.ro Foto: a1.ro

DIVERSECandoarea, puritatea şi dragostea sinceră al unui copil pentru oameni, animale şi jucării cu greu pot fi egalate. O fetiţă din Iaşi a găsit o modalitate inedită de a face rost de bani pentru tratamentele şi îngrijirea puiului de căţel abia adoptat.

Ieşeanca a găsit puiul pe stradă, aruncat lângă un bloc şi în pericol de a fi călcat de maşini, având în vedere că în zonă este un trafic foarte aglomerat. Pentru a fi sigură că părinţii nu se vor opune deciziei ei de a adopta căţelul, fetiţa a găsit o modalitate inedită de a face rost de banii necesari creşterii şi tratamentelor lui Bruno.

O tarabă cu de toate

Nu vrea să primească ajutor de la părinţi, aşa că a amenajat în faţa blocului o tarabă şi vinde tot ce nu mai foloseşte. Până acum a strâns 500 de lei, bani cu care şi-a dus animalul la veterinar, a cumpărat mâncare şi o lesă. În „buticul” cu acareturi ale Danielei, trecătorii găsesc jucării, printre care multe pluşuri, cărţi pentru copii, bijuterii sau cd-uri cu muzică. Cel mai scump lucru costă 20 de lei.

„Ca să am grijă de el, ca să nu fie un căţel abandonat, pentru că sunt toţi căţeii care au şi ei nevoie de un cămin. Cel mai mult cărţi, cărţi s-au cumpărat, această masă era plină cu cărţi, şi aceasta era plină, vaze s-au vândut multe, pluşuri”, a povestit Daniela Dragomir unei publicaţii locale.

Chiar dacă ideea fetei i-a surprins pe mulţi oameni, ideea copilei este împrumutată din conceptul americanilor ” yard sale”. Străinii fac acest lucru de generaţii întregi. Dar la noi, se mai găsesc destui cârcotaşi.

Localnicii, impresionaşi de gestul fetei

„Unii oameni spun că nu strângem bani pentru el, strângem bani pentru noi ca să ne luăm sucuri. Dar dacă nu ne cred, n-am ce să le fac,” adaugă Daniela.

Fata este sprijinită de familie, precum şi de colegi şi partenerii de joacă de la bloc.

„M-a impresionat curajul ei, m-a impresionat felul în care sunt educaţi,” spune un localnică.

„Mi se pare o chestie excepţională, nu ştiu. Eu sunt iubitoare de animale”, citate de aceeaşi sursă. Specialiştii spun că o astfel de iniţiativă este benefică în dezvoltarea copiiilor. Psihologii cred că un animal în viaţa unui copil aduce cu sine responsabilizare, dezvoltarea afecţiunii şi empatie faţă de animale şi oameni.

Voi ce părere aveţi de gestul fetiţei. În doar patru zile, fata a strâns 500 de lei, bani folosiţi la veterinar, pentru tratamente dar şi la pet shop.

Comentarii