SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O haită de lupi fac prăpăd în Cimișlia! Au intrat în mai multe gospodării și au atacat zeci de animale

10 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: canal2.md Foto: google.com

SOCIALUn locuitor al oraşului Cimişlia a rămas, săptămâna trecută, fără zece capre, iar alte 13 i-au fost rănite de o haită de lupi. Proprietarul este disperat, deoarece creştea animalele pentru a-şi hrăni familia. Autorităţile locale îndeamnă oamenii să fie atenţi şi să închidă mai bine ţarcurile.

Gospodăria în care au intrat lupii se află la marginea oraşului, lângă o pădure. Caprele au fost sfâşiate în timp ce proprietarii se aflau acasă. Oamenii spun că nu au auzit niciun zgomot suspect.

„Ei au sărit pe aici, pe lângă copaci şi au intrat. Uşa ţarcului era stricată şi le-au sfâşiat aproape pe toate. Erau foarte multe rănite, dar şi moarte”.

Cazul i-a înspăimântat şi pe alţi localnici.

„Sigur că poate fi pericol şi pentru oameni. Pe aici iaca circulă, se duc copii care nu merg cu autobuzul pe jos şi merg prin pădure. Sigur se poate arunca şi la copii”.

„Am auzit că a mai avut loc un astfel de caz. A fost cu doi sau trei ani în urmă”.

Primarul oraşului spune că va încerca să ajute oamenii, însă le recomandă şi gospodarilor să fie atenţi.

„Am discutat cu direcţia silvo cinegetică, cu inspecţia ecologică şi ei se ocupă de această întrebare şi cred că vom rezolva ceva. musca În cazul nostru cred că ar trebui savanţii să studieze acest caz, să vadă prin ce metode să clarifice. Pentru că dacă sunt lupi, ei sunt în cartea roşie şi sunt alte măsuri, iar dacă chircituri, atunci cu totul altele”, a comunicat primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu.

Toamna trecută, 15 capre au fost sfâşiate de lupi în satul Petrovca, din raionul Sângerei. Un alt caz a avut loc în satul Tomai, raionul Ceadâr-Lunga, când lupii au sfâşiat trei oi şi o capră.

Comentarii