SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O lecție eficientă pentru potențialii antreprenori

30 septembrie, 2014 Autor: Ana Creascov
10373504_513568585445431_2652822899339623126_n


Un training ce pregătește viitorul om de afaceri de la zero se va desfășura în curând la CIE Moldexpo. Se va învăța cum să creezi relații de parteneriat, cum să identifici soluțiile optime, cum să elaborezi strategii și cum să schimbi informații.

Perioada 1-3 octombrie este dedicată unui eveniment de factură business – B2B EXPO, care a ajuns la cea de-a 2-a ediție. În cadrul acestei expoziții-forum se va desfășura, pe 3 octombrie, un training în cadrul căruia se va putea învăța elaborarea și prezentarea unui pitch reușit. Tot aici se vor aborda variate metode de pitch-uri, de la cea tip Elevator, în care participantul are un minut la dispoziție pentru a convinge investitorii, prezentând scheletul planului de afaceri, până la cel 10×10 care presupune o descriere mai amplă a ideii, demonstrând cât de inovativă poate fi, ce beneficii aduce și ce amploare poate lua ideea respectivă (locală, regională, globală).

Trainerul principal, Olesea Fortuna, ne-a declarat că este pentru prima dată când echipa GEN Moldova (Global Entrepreneurship Network Moldova), din care face parte, organizează un asemenea eveniment educativ, fiind folosite și metode inovative pentru Moldova, ce respectă cerințele organizațiilor internaționale. Tot dânsa ne-a spus că nu există o nișă anume către care s-ar orienta, la acest training poate participa oricine, dar, de regulă, sunt interesați așa-numiții would be antrepreneurs (potențiali antreprenori).

La un curs nu pot participa mai mult de 30 de persoane pentru că, ne-a explicat Olesea Fortuna, este nevoie de metode practice, trebuie implicată cât mai multă lume, iar pentru o interacțiune efectivă numărul de participanți nu trebuie să fie prea mare.

Biletele se vând la un preț simbolic, se pot face și rezervări, dar totuși organizatorii adoptă principiul „primul venit, primul servit”.

Comentarii