SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O nouă zi, o nouă viață alături de vedetele autohtone

23 octombrie, 2014 Autor: Doina Calcea


Într-o atmosferă degajată, cu cafea și cheesecake, ieri a fost lansat videoclipul piesei "O nouă zi, o nouă viață", interpretată de 5 artiști autohtoni - Tania Cergă, Nicu Țărnă, Guz, Dara și Pasha Parfeni. Videoclipul a fost realizat de regizorul Ion Neniță la ”Atelierul Sergiu Prodan”, iar pentru muzică au colaborat cu Vali Boghean, iar versurile îi aparțin Veronicăi Țurcan. Videoclipul a fost lansat ca urmare a campaniei de informare  "Moldova, Europa", implementată, acum trei luni, de Fundația Soros-Moldova. La o zi de la lansare, "O nouă zi, o nouă viață " a strâns peste 10.000 de vizualizări și va fi promovat pe posturi tv și radio din țară.

Regizorul videoclipului, Ion Neniță, susține că filmările au durat două zile și că realizarea unui astfel de videoclip necesită o echipă energică și unită „Conceptul videoclipului nu-mi aparține numai mie. Toată echipa a contribuit la realizarea acestuia, erau multe idei și am convenit la aceasta, pentru că este prietenesc și sufletește.”

„Ideea versurilor este foarte simplă, pentru că, de fapt, mesajul pe care dorim să-l transmitem cu acest cântec este unul pro-european și pentru mine este ca o nouă zi. Lucrurile nu se schimbă doar că alegem un nou început, e ca începutul unei  dimineți, când îți promiți că totul va fi bine” ne-a mărturisit autoarea versurilor, Veronica Țurcan.

„Produsul video este o strategie de promovare a campaniei, însăși campania a fost lansată la sfârșitul lunii iunie, ca răspuns la semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană din 27 iunie. Deoarece sondajele de opinie publică arătau că populația este puțin informată despre acordul de asociere, am hotărât să lansăm această campanie de informare ”Moldova, Europa” care a inclus mai multe acțiuni, cu scopul de bază de a oferi cetățenilor  mai multe informații prin spoturi publicitare, file și acest cântec de final ” a spus membrul Fundației Soros-Moldova, Olga Crivoliubic.

Tania Cergă a mai colaborat cu artiști și susține că „A fost ușor, pentru că și în viața de zi cu zi suntem amici. Ne vedem la concerte. Avem multe lucruri în comun, printre care și viziunea pro-europeană. Atmosfera a fost foarte caldă și plină de hohote de râs, atunci când au venit copilașii la filmări, pentru că au fost nespus de dulci și de spontani. Eu cred că publicul va prinde ideea din piesă și din video. Dacă deschidem un pic mințile și le lăsăm să fie mai luminate, vom avea într-o bună zi libertatea de a alege pe care cale să mergem.”

Comentarii