SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O părere sinceră: Nata Boboc feat. Mc Gootsă cu piesa „Mi-e dor”

30 octombrie, 2015 Autor: Dan Maxim


Dacă n-a comentat încă nimeni, comentăm noi. Nata Boboc a lansat o nouă piesă! Ideea am înțeles-o, însă videoclipul, scenariul și versurile (în special de rap) dintr-un featuring cu o "apariție exotică"... ne-au lăsat în ceață.

La început, credeam că e vorba de Nicolae Guță, manelistul român care, știm cu toții, „are o latură sentimentală profundă„. O colaborare cu el însă ar costa mai mult decât toată producția la un loc.

 

 

 

Așa că am face bine să ne mulțumim cu… Mc Gootsă, varianta tropicală și de succes a unui „cumătru” în Republica Moldova, dar o copie cam nereușită a faimosului manelist din România.

 

 

 

Din câte detalii am reușit să adunăm, am înțeles că versurile, muzica și regia îi aparțin Natei Boboc. Nu știm însă cine a venit cu ideea să adauge bucata de „hip-hop” în melodie, cu accent ușor de Congo.

 

 

Rimele sunt greu de prins la prima ascultare și, deși cuvintele ar trebui să fie triste, unele pronunțări sunt mai mult… amuzante. Imaginea, raportată la o piesă „de jale”, nu ajută nici ea prea mult, fiindcă interpretul apare în întruchiparea unui gangster din 1930, iar asta nu prea are logică.

 

 

 

N-am reușit să înțelegem nici rolul (sau personajul) Natei în videoclip, cu fesul pe care a ales să-l poarte în aproape fiecare cadru…

 

 

 

În final, nu trebuie să ascultăm refrenul melodiei de o sută ori ca să ne dăm seama că ideea și interpretarea vor să semene izbitor de mult cu piesa lui Puya și Inna.

Ne abținem să dăm o notă acestei colaborări, dar apreciem „încercarea” combinației de „etno cu rap” pe care nu o recomandăm nimănui. Nimănui în afară de cei care se pricep.

…fiindcă, la urma urmei, în momentul în care te numești „MC Gootsă„, e mai greu să cânți sincer despre sentimente, dor și părinți… în varianta hip-hop.

Comentarii