SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O parte din catalogul muzical al lui Michael Jackson, vândut cu 750.000.000 de dolari

17 martie, 2016 Autor: Doina Calcea Sursa: utv.ro

MONDENDeținătorii averii lui Michael Jackson au vândut o parte din catalogul muzical casei de discuri Sony. Catalogul a fost cumpărat cu suma de 750 de milioane de dolari. Sony deţine acum drepturile de autor pentru muzica compusă de The Beatles, Bob Dylan, Eminem, Taylor Swift.

Kazuo Kay, preşedintele corporaţiei japoneze a spus că “această înţelegere dovedeşte dăruirea Sony în afacerea muzicală şi credinţa că va contribui succesului nostru în viitor.”

John Branca şi John McClain, executorii averii lui Michael Jackson au declarat că “această tranzacţie continuă eforturile de a maximiza valoarea averii în beneficiu copiilor săi. De asemenea validează viziunea şi geniul lui Michael în industria muzicală.”

Vânzarea nu include drepturile asupra muzicii lui Michael Jackson sau a melodiilor compuse de acesta. Averea lui va continua să aiba o parte din EMI Publishing, Inc.

Toate datoriile pe care le avea Michael au fost plătite printr-un mix de muzică nouă, filme şi re-lansări a melodiilor sale. Beneficiari sunt mama sa şi cei trei copii ai săi, Prince Jackson, Paris Jackson şi Blanket.

Michael a cumpărat partea ATV a catalogului în 1985 pentru suma de 41,5 milioane $, înainte de a vinde-o către Sony. Afacerea Sony/ATV se va încheia la sfârşitul lunii martie.

Comentarii