SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O româncă s-ar putea să plece pe Marte

17 februarie, 2015 Autor: Daniela Timofti Sursa: mediafax.ro Foto: independent.md


O româncă, pe nume Andreea, stabilită de câțiva ani în Canada, a fost inclusă pe lista celor 100 de persoane care vor participa la o misiune spațială – vor merge pe Marte, în anul 2024.

Proiectul Mars One, se află la etapa a treia de selectare a persoanelor care vor merge în cosmos, iar la final, vor fi selectați doar 40 de candidați. Aceştea au fost aleși dintr-un număr total de 202.586 de persoane care s-au înscris în acest proiect. Călătoria pe Marte este finanțată de către o emisiune de tip reality-show.

Andreea, are 34 de ani și posedă cetățenie româno-canadiană. Ea spune că este pasionată de tot ce are legătură cu ştiinţa, în special cu aviaţia şi explorarea spaţială. Momentan, ea învață pentru a obține diplomă de pilot autorizat şi lucrează ca analist în industria IT din Canada. Spune că are un simţ al umorului foarte sarcastic şi că adoră provocările. ,,Aş vrea să plec pe Marte pentru că vreau să iau parte, în acelaşi timp, la istoria şi viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va construi fundaţia unei noi civilizaţii, pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp, până când omenirea va trebui să îşi găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă”, a spus Andreea.

Suma de bani care va fi generată de această emisiune TV va contribui la finanţarea misiunii spaţiale spre Marte, al cărei cost estimativ este de 6 miliarde de dolari.

Mars One este un proiect lansat de olandezul Bas Lansdorp, cofondator şi preşedinte al companiei care are scopul de a trimite în 2024, un echipaj de voluntari pentru colonizarea planetei Marte.
px

Comentarii