SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

O „şmecheră” plăcintă cu vişine

30 iulie, 2015 Autor: Doina Calcea Sursa: gotowim-doma


Dacă vrei să mănânci ceva deosebit şi gustos după o zi grea de muncă, simplu şi rapid de pregătit, îţi sugerăm noi o reţetă delicioasă, iar tu trebuie să faci rost doar de ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente pentru pregătirea aluatului: 200 g unt, un vârf de linguriţă de sare, 3 căni cu făină de grâu, 1 cană cu chefir, 1 linguriță cu praf de copt, vanilie sau zahăr vanilat.

Ingrediente pentru umplere: 500 g cireşe fără sâmburi, o jumătate de cană cu zahăr.

Cum pregătim

1. Pentru aluat se cerne făina într-un castron, se adaugă sare, praf de copt, se amestecă, se adaugă untul şi se dizolvă în făină, după care se toarnă chefirul şi se frământă până aluatul se face moale. Dacă consideraţi că este puţină făină, mai adăugaţi.

2. Se întinde aluatul într-un strat subţire, cu o grosime de 3 mm. Se taie în fâşii 20-30 cm lungime şi 7-8 cm lăţime.

 

3. Se aranjează vişinele de-a lungul fâşiei, se presară cu zahăr şi se învârte.

 

4. Plăcinta se învârte în forma unui rulou, se pune la copt la 200 de grade până capătă o culoare aurie, aproximativ 30 – 40 min.

 

5. Se scoate plăcinta din cuptor şi se presară cu pudră de zahăr.

 

 

Comentarii