SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Obezitatea este cauzată de o bacterie

6 iulie, 2015 Autor: Nataşa Bujor Sursa: lyla.ro


Supraponderalitatea nu este cauzată de mâncatul în exces. Cu toate că mulți susțin că din cauza unui regim alimentar incorect, oamenii adaugă în greutate, se pare că nu acesta este motivul adevărat. Potrivit unui nou studiu, obezitatea pare să fie cauzată de o bacterie.

În urma realizării studiului, cercetătorii susțin că dietele care distrug bacteria respectivă din stomac, pot fi o posibilă soluție.

Testele au fost făcute pe șoareci concepuți pentru a fi rezistenți la obezitate. Animalelor de laborator li s-a dat o anumită perioadă doar mâncare grasă și nu au fost lăsați să făcă mișcare, totuși, aceștia au rămas slabi.

Pentru a se convinge, că au dreptate, cercetătorii au inoculat șoarecii cu bacteria umană, numită bacterium enterobacter și, spre așteptarea lor, „pacienții” au devenit obezi într-o perioadă foarte scurtă.

Astfel, în urma experimentului, specialiștii se gândesc la o serie de diete care să micșoreze numărul de bacterii din stomacul persoanelor obeze. Majoritatea dietelor se vor baza pe consumul cât mai mare de lămâie amară.

Asemenea diete nu vor fi găsite pe internet, deoarece fiecare persoană care suferă de obezitate, trebuie să consulte un nutriționist, înainte de a începe o dietă antibacteriană. Controlul medical este necesar pentru a depista cât de mare este populația acestei bacterii în organism.
Conform studiilor recente, peste 500 de milioane suferă de obezitate, la nivel mondial.

Comentarii