SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

OM RUN DAY – cea mai mare cursă de alergare din istoria Moldovei

29 septembrie, 2014 Autor: Felicia Macaleț


OM RUN DAY este etapa finală a proiectului ”Omul în jurul lumii” şi a fost ultima şansa de a lăsa o amprentă de pantof în cursa planetară.

Sute de oameni de diferite vârste au ieșit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a ne demonstra că sănătatea şi buna dispoziţie sunt cele mai importante lucruri. Pentru comoditate, fiecare a avut posibilitatea să alerge cât doreşte – 3, 5 sau 10 km pe un traseu special din Capitală. Cel mai în vârstă participant a fost Bulgaru Mihail de 78 ani.

Traseul a cuprins străzile centrale ale Chişinăului, viaducul şi parcul ” Valea Trandafirilor”. În cele şase pitstop-uri special amenajate participanţii la cursă au fost aşteptaţi cu muzică live în diverse stiluri care au creat atmosferă de sărbătoare.

Timpul de parcurgere a traseului nu s-a luat în calcul, scopul urmărit fiind sănătatea.

Pentru tinerii atleţi, cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani a fost organizată o alergare de viteză pe o distanţă de 500m, iar câştigătorii evenimentului sau ales cu premii deosebite.

În afară de această cursă, doritorii au avut parte de master clasuri de break-dance, muzică live, distracţii pentru copii dar şi alte concursuri cu premii şi mâncare sănătoasă.

 

Comentarii