SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Opt realizări științifice care vor apărea în următorii ani. Vor fi realizate transplanturi de cap!!!

9 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: descopera.ro Foto: google.com

TEHNOLOGIIChiar dacă se pare că multe lucruri au fost descoperite până acum, există încă o mulțime care urmează să apară. De la medicină la explorări spaţiale, viitorul va fi bombardat în ceea ce priveşte realizările ştiinţifice şi ale tehnologiei.

Reţea Wi-Fi globală

Mai mult de jumătate din zonele rurale ale Europei, Africii şi Asiei nu îşi permit o conexiune rapidă la internet. Acest lucru poate fi de domeniul trecutului cu ajutorul unui proiect al Virgin Group numit OneWeb, care poate fi operaţional în doar un deceniu.

Conform lui Greg Wyler, fondatorul companiei, se lucrează la construirea unei infrastructuri accesibilă tuturor. În 2018, au în plan lansarea a zece sateliţi care vor fi primii care vor face parte din această reţea. În 2027, cu 900 de sateliţi care să orbiteze Pământul, vor putea aduce internetul în fiecare loc de pe glob.

O mască ce dă simţuri de „supraom”

Progresul tehnologic face ca astăzi omul să poată arăta ca un supererou sau cel puţin îşi pot îmbunătăţi simţurile de vedere şi auz. Astfel, studenţii de la Royal College of Art din Londra au creat o mască numită Eidos.

Aceasta poate bloca anumite sunete şi le poate amplifica pe altele. De asemenea, utilizatorul poate auzi doar vocile care îl interesează. Este extrem de utilă pentru cei cu probleme de auz sau cei care nu se pot concentra într-un mediu cu poluare fonică.

Un deget în plus

Proiectul ”thumps up” aduce un deget în plus la mână controlat de picior. Tot ce trebuie să faci este să ataşezi o brăţară la mână şi doi senzori de presiune în încălţăminte. Aceşti senzori comunică cu degetul artificial prin bluetooth şi răspund mişcărilor.

Invenţia este bună în meseriile în care este nevoie de mai multe degete, precum în cea de doctor sau de muzician.

Tratamente împotriva SIDA

Lumea a aşteptat aceste tratamente timp de multe decenii. În sfârşit, o nouă descoperire oferă speranţă pentru crearea unui vaccin împotriva SIDA. Maladia afectează mai mult de 36,7 milioane de oameni din întreaga lume. Conform revistei Science, cercetătorii de la National Institutes of Health au reuşit să creeze un antibiotic care atacă HIV din trei părţi, creând posibilitatea creării unui tratament eficient.

Studiile de laborator au arătat că până şi HIV, cunoscut pentru abilitatea sa de a avea mutaţii, poate fi înfrânt de antibiotice. Dacă acestea sunt sigure pentru oameni, la sfârşitul lui 2018, medicamentul poate fi folosit în teste clinice pe persoanele cu SIDA. În cazul rezultatelor pozitive, vaccinul va apărea pe piaţă în următorii 3-4 ani.

Lentile de contact inteligente

Proiectul este iniţiat de Google, care se pare că nu are limite în ceea ce priveşte crearea de noi tehnologii de ultimă generaţie. Alături de compania farmaceutică Novartis, Google a dezvoltat în ultimii trei ani un prototip de lentile de contact inteligente. Scopul principal al dispozitivului se găseşte în câmpul medicinei: lentilele pot măsura nivelurile de glucoză în lacrimi utilizând un cip wirelss. Aceasta ar fi într-adevăr o mare realizare şi o veste excelentă pentru diabetici.

Pastila care detectează cancerul

Aceeaşi companie Google a mers pe ideea similară de a combina medicina şi nanotehnologiile. Nanotehnologia este domeniul extrem de complex care poate duce medicina la următorul nivel. Astfel, laboratoarele Google X lucrează la o pilulă de dimensiuni microscopice care ajută la idendtificarea cancerului sau chiar a bolilor de inimă.

Acestea necesită totuşi numeroase studii întrucât pot avea potenţialul de a afecta organismul uman dacă nu sunt controlate, de aceea, siguranţa este un subiect principal în contextul acestor cercetări.

China doreşte să aselenizeze pe partea întunecată a Lunii

În 2016, China a început o nouă etapă a explorării Lunii şi şi-a propus să aselenizeze pe partea întunecată a satelitului nostru natural în anul 2018. Vor trimite landerul Chang’e-4 într-o zonă a Lunii care nu a fost explorată până acum de oameni. Chinezii sunt atât de ambiţioşi în explorarea satelitului nostru încât deja lucrează la următoarea misiune, Chang’e-5.

Transplantul de cap

De mai bine de 35 de ani, doctorii şi savanţii au încercat să vindece paralizia. O cale este transplantul de cap. Viitorul este în sfârşit aici! Sergio Canavero, directorul Turin Advanced Neuromodulation Group, este pregătit să realizeze primul transplant de acest gen. Doreşte să taie coloana, să o repare şi apoi să folosească stimularea magnetică. Echipa are în plan realizarea testelor pe cadavre. Costul unei astfel de intervenţii ar fi de aproape 16 milioane de dolari.

Comentarii