SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vești bune pentru dependenții de somn! Weekendul acesta dăm ceasul înapoi cu o oră

20 octombrie, 2015 Autor: Dan Maxim Sursa: libertatea.ro


Vești bune pentru toți somnoroșii! Weekendul acesta trecem la ora de iarnă, așa că vom câștiga o oră de somn (sau de sex) în plus!

Trecerea la ora de iarnă 2015 se face în noaptea dintre 24 octombrie și 25 octombrie 2015 (ultima duminică din luna octombrie), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineții de 25 octombrie 2015 devine ora 3:00.

 

În Europa de Est, acest sistem a fost instaurat în 1932. Pe atunci, ora se schimba în prima duminică a lunii aprilie respectiv in prima duminica a lunii octombrie. Aceasta practica a ramas valabila pana in 1943, cand legea trecerii la ora de vara nu a fost in vigoare. De abia după 36 de ani, în 1979, s-a revenit la acest procedeu.

 

În fiecare primăvară, mai precis în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, trecem la ora de vară. În acest fel, se folosește lumina naturală pentru o perioadă mai lungă de timp, pe parcursul unei zile. În schimb, odată cu instalarea toamnei, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii octombrie, se revine la ora normală.

Comentarii