SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Orașul în care înhumarea cadavrelor este interzisă prin lege. Care este motivul

13 februarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: yoda.ro Foto: yoda.ro

DIVERSEÎnhumările în orașul Longyearbyen din Norvegia au fost interzise încă din anul 1950.

Longyearbyen este un oraș minier, situat pe insula Svalbard, la doar 1.000 km distanță de Polul Nord. Aici, temperatura medie este de -17 grade Celsius, însă recordul negativ este de -46 de grade.

Din cauza frigului, solul este permanent înghețat, iar cadavrele înhumate aici nu se pot descopune.

De aceea, încă din anul 1950 autoritățile au declarat ilegale înhumările. Prin urmare, cine moare aici trebuie să fie înmormântat în altă parte.

Motivul acestei decizii nu este însă chiar așa de absurd cum pare. Din cauza că nu se pot descompune cadavrele, există riscul ca ele să poarte bacterii sau virusuri letale, punând astfel în pericol viața locuitorilor.

Un exemplu este epidemia de gripă spaniolă, care a ucis aproape 100 de milioane de oameni în întreaga lume, în 1918.

Și aici au murit atucni 11 locuitori și au fost îngropați, dar cadavrele lor sunt încă intacte și astfel pot duce la răspândirea bolii.

În studiu realizat în 1998 a demonstrat că unul dintre aceste cadavre conține încă virusul Influenza, după 80 de ani de la deces.

De aceea, locuitorii din Longyearbyen au două variante: pot alege ca după moarte să fie incinerați, ori să fie înhumați pe continent.

De altfel, mulți aleg să plece din localitate atunci când sunt grav bolnavi, ca să moară în altă parte, simplificând astfel procedura necesară pentru înhumare.

Comentarii