SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Orheienii se vor bucura de o nouă zonă de relaxare. Reconstruit în regim de urgență, lacul de la Orhei va fi gata în câteva săptâmâni – (FOTO)

19 mai, 2017 Autor: Dan Maxim

SOCIALPrimarul orașului Orhei, Ilan Șor și-a propus să reconstruiască și reamenajeze lacul de lângă oraș în regim de urgență. Până la 1 iunie, locuitorii se vor putea bucura de plaja reînnoită și de zona de agrement. 

Zis și făcut! Pentru ca dispoziția primarului să fie făcută în termenii stabiliți, muncitorii lucrează în regim non-stop. Lucrările sunt efectuate simultan pe mai multe segmente – reamenajarea zonelor de agrement, consolidarea şi repararea componentelor hidraulice, dotarea zonei înconjurătoare şi a infrastructurii.

Primordială este curăţarea plajei şi turnarea nisipului în zona de plajă a lacului, dar și crearea unei zone noi de agrement pentru orăşeni. Pe plajă vor apărea şezlonguri, bănci, apeduct şi duş. O parte din zona de plajă va fi ocupată de un teren de joacă în condiţii de siguranţă, cu trambuline, tobogane şi alte echipamente de divertisment.

De asemenea, va fi consolidat peretele de sprijin, iar barajul lacului va fi renovat şi acoperit cu pavaj. Pilonii de iluminat vor fi renovaţi. Vor fi modificate şi căile de acces către lac – va fi efectuată amenajarea spaţiilor verzi în zona adiacentă barajului. Va fi dotată o nouă parcare auto pentru 50 de maşini, pentru cei care sosesc cu maşina la lac.

Potrivit unui raport pe care l-a publicat primarul orașului Orhei, Ilan Șor, zona de relaxare ar trebuie să arate așa:

oooorhei

oorhei

orheei

Cu doar două săptămână înainte de deschiderea oficială a plajei însă, realitatea e departe de a fi ca-n imagini.

laaac

Comentarii