SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ouă de Paști, decorate creativ

9 aprilie, 2015 Autor: Cristina Movilă


Conform tradiției, ziua de joi, înaintea Paștilor, numită și Joia Mare, este cea în care se vopsesc ouăle și se coc cozonacii. Cum decorăm ouăle de Paști, e o întrebare pe care și-o pune orice gospodină, care vrea ca masa de sărbătoare să fie specială. De aceea am selectat cele mai ușoare și spectaculoase metode de decorare a ouălor.

 

Ouă ”ombre”

Pentru a decora simbolul pascal în acest mod, țineți oul în pigment pur, apoi adăugați din ce în ce mai multă apă, pentru a obține gradațiile.

Doodled eggs

Pentru acest model aveți nevoie de o cariocă permanentă și un model de mandala pe care îl găsiți cu ușurință în internet.

Textil print

Legați ouale cu o cravata veche și fierbeți-le în oțet. Oricât de dubios ar suna, rezultatul e minunat. Modelul de pe materialul textil se va imprima pe ouă. Atenție! După ce înveliți ouăle în cravată, trebuie sa le înveliți într-un alt material, simplu.

Galaxy eggs

Pentru a decora ouăle în acest mod, aveți nevoie de o pensulă, un pahar cu apă, culori pentru pictat și un burete. Primul pas este să vopsiți ouăle cu un strat de vopsea neagră. Apoi luați orice nuanță de mov sau albastru închis și dați cu pensula haotic. Luați buretele și tapați ușor culoarea peste negru, cât este încă umedă. Lasați să se usuce iar apoi repetați acțiunea cu nuanțe cât mai deschise (auriu, roz etc.). Ultimul pas – amestecați albul cu puțină apă și stropiți oul cu pensula.

Tehnica șervețelului

Aveți nevoie de șervețele cu trei straturi (se găsesc în toate supermarketurile, iar la magazinele cu produse pentru artă se vând și la bucată), lac pentru tehnica șervețelului și o pensulă. Decupați bucata de șervețel care vreți să fie aplicată pe ou (dezlipiți cele 2 straturi și lăsa-l doar pe cel cu imaginea imprimată). Folosind o pensulă, aplicați lac pe ou și așezați bucata de șervețel. Neteziți ușor cu mâna. Lăsați 5 minute să se usuce, apoi aplicați din nou un strat de lac care îi va da oului strălucire.

 

Comentarii