SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ouă prăjite în 5 rețete inedite

11 august, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: dailybest.me


Oricine a gătit vreodată va confirma că nu este nimic mai simplu de preparat decât ochiurile sau omleta. De fiecare dată când stomacul trimite mesaje că îi este foame, dar nu avem timp sau chef să stăm prea mult la bucătărie – ouăle sunt primul gând care ne vine. Pentru cei care doresc să încerce ceva nou, venim cu 5 rețete internaționale, al căror produs de bază sunt ouăle.

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mâncare din ouă, prăjite în sos de roșii, la care se adaugă piperul iute, ceapa și condimentele. Aceasta a apărut în Africa de Nord, dar acum se bucură de mare popularitate printre indieni. Există mai multe rețete de pregătire a acestor ochiuri, dar regula de bază e aceeași: ouăle se prăjesc într-un sos specific din roșii și piper negru.

Frittata

Aceasta este o omletă de origine italiană, pe care o gătesc din cașcaval, legume, mezeluri sau carne. Pentru început, frittata este prăjită pe tigaie, după care se bagă la cuptor. Există și o variantă neapolitană, care include în procesul de pregătire și pastele. Frittata tradițională, de la țară, se face cu multă ceapă și parmezan.

Ouă cocotte

Ouăle cocotte se coc în forme mici cu diverse umpluturi: carne, șuncă, legume sau ciuperci. Rețeta de preparare e următoarea: la baza formei se adaugă umplutura, iar deasupra se pune oul. După aceasta, mâncarea se trimite la cuptor sau se pregătește pe aburi.

Omletă norvegiană

Omleta norvegiană se deosebește de cea clasică prin combinația ideală dintre peștele sărat și ouăle ușor prăjite cu ceapă. Această rețetă este atât de populară printre scandinavi, încât rare dejunuri trec fără o astfel de omletă.

Tamagoyaki

Această omletă se prepară din ouă de găină amestecate cu bulion, în care se adaugă zahăr, sos de soia, sare și alte condimente. Amestecul se toarnă în cantități mai mici pe tigaie și se rotește de mai multe ori. În interior se adaugă diverse umpluturi, iar uneori această omletă se folosește și la prepararea rulourilor (sushi).

 

Comentarii