SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Paradisul ciocolatei! Orașul european unde se produc zeci de mii de tone de ciocolată

5 noiembrie, 2015 Autor: Cristina Gorea Foto: maracoman. ro


172.000 de tone de ciocolată pe an - cifra care vorbește despre unul dintre cele mai frumoase oraşe din Belgia, Bruxelles - capitala ciocolatei belgiene.

impresii-si-fotografii-din-bruxelles

750  de kilograme de ciocolată produsă pe zi de Pierre Marcolini

Marcolini, expertul în ciocolată belgiană de lux, creează doar o mică parte din cele 172 mii de tone de ciocolată produse în ţară în fiecare an. Unul dintre magazinele sale este situat în piaţa Place du Grand Sablon, una dintre cele mai elegante din oraş.

În apropiere de Grand Place, există chiar un magazin uriaş, unde eşti aşteptat la uşă cu un platou de bomboane de ciocolată sau de praline.

Însă, dacă nu ştii dinainte ceea ce vrei să cumperi, îţi va fi foarte greu să alegi din sutele de sortimente expuse pe rafturi. Iar dacă eşti un client mai pretenţios, îţi poţi crea singur ciocolata. Angajaţii laboratorului sunt gata să îţi preia comanda şi imediat se apucă să onoreze cererea făcută.

Apropo…Știați că.. ?

  • Ciocolata reprezintă o afacere anuală de 83 miliarde de dolari potrivit firmei de cercetare MarketsandMarkets.
  • Europenii consumă jumătate din ciocolată produsă la nivel mondial potrivit International Cocoa Organization, în contextul în care in Marea Britanie, Elvetia si Germania, consumul mediu pe cap de locuitor este de 11 kilograme de ciocolată pe an!
  • Belgia produce 172.000 tone de ciocolată pe an. Din aceasta cantitate 70.500 tone sunt consumate în interiorul țării!
  • În India se consumă în medie pe cap de locuitor 165 de grame de ciocolată pe an, în timp ce in China se consumă doar 99 de grame!
  • Femeile sunt cele mai mari devoratoare de ciocolată, un studiu realizat in Marea Britanie arată că peste 91% dintre femei au declarat că ciocolata face parte din meniul lor zilnic.

Comentarii