SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Pătrunjelul: ingredientul secret pentru o dietă sănătoasă

22 iunie, 2015 Autor: Daniela Timofti


Pătrunjelul este una dintre cele mai puțin calorice plante. 100 de grame conțin doar 36 calorii. Frunzele de pătrunjel au 0 grăsimi și colesterol, dar sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și fibre.

Pătrunjelul conține uleiuri volatile esențiale, potasiu, calciu, mangan, fier și magneziu. Planta este o sursă notabilă de acid pantoteic (vitamina B5), riboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3), piridoxină (vitamina b6) și tiamină (vitamina B1). Toate aceste vitamine ale complexului B joacă un rol important în metabolizarea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților, acționând ca niște co-enzime. Nu ne mai aprofundăm în formule chimice și vă vindem un mic secret.

Dacă vreți să scăpați de câteva kilograme, beți în fiecare dimineață ceai de pătrunjel. E ușor de preparat! Tocați pătrunjel proaspăt cât să umpleți un sfert dintr-o cană și puneți frunzele într-un dispozitiv pentru filtrare a ceaiului. Adăugați o cană de apă fiartă peste pătrunjel și lăsați la infuzat 5-7 minute. Strecurați pătrunjelul și consumați ceaiul cu miere și lămâie, pentru un gust mai bun.
O altă metodă prin care puteți consuma pătrunjelul este să-l adăugați în salate. Mai jos aveți un video cu o rețetă! Poftă bună!

Comentarii