SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Pe drumurile publice din nordul țării au fost instalate 11 indicatoare rutiere de orientare și informare

12 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: moldova24.info Foto: moldova24.info

AUTOPe drumurile publice din nordul țării au fost instalate 11 indicatoare rutiere de orientare și informare a călătorilor despre căile de acces spre punctele de trecere comune Briceni-Rossoșani și Larga-Kelmențî.

Necesitatea instalării acestora a parvenit în rezultatul analizei situației din PTF ”Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv, deși în apropiere sunt PTF ”Larga-Kelmențî” și PTF ”Briceni-Rossoșani”, care nu semnalează un flux majorat. Cauza ar fi că sistemul de navigație GPS selectează cel mai apropiat punct de trecere cu Ucraina, dar și faptul că mulți călători nu cunosc căile de acces spre aceste două puncte de trecere.

Astfel, urmare a indicațiilor prim-ministrului R. Moldova, Pavel Filip, prvind identificarea soluțiilor în degajarea circulației prin PTF ”Criva-Mamaliga”, Poliția de Frontieră a venit cu propunerea către Ministerul Economiei și Infrastructurii, de a elabora și instala mai multe indicatoare rutiere care vor facilita deplasarea călătorilor spre PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani.

Noile Indicatoare sunt instalate pe următoarele drumuri publice ale R. Moldova:
– M5, frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina – cinci indicatoare;
– R11, frontiera cu Ucraina-Briceni-Ocnița-Otaci-R8 – un indicator;
– G1, R11-Briceni-Cotiujeni-Larga-frontiera cu Ucraina – trei indicatoare;
– G2, M5-Hlina-Cotelea-Larga-G1 – două indicatoare.

Marcajele rutiere se află la distanțe de 17 km, 5 km, 4 km de punctele de trecere a frontierei, fiind montate în intersecțiile care prezintă dificultate în orietare pentru călători.

Comentarii