SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Pentru prima dată în istorie, Festivalul de la Cannes va fi deschis de către un film regizat de o femeie

14 aprilie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: variety.com


Filmul „La Tête haute”, regizat de Emmanuelle Bercot, cineastă originară din Franța, va deschide Festivalul de Film de la Cannes din acest an. Festivalul este la cea de-a 68-a ediție, dar pentru prima dată din istorie, acesta va fi deschis de un film regizat de o femeie.

Despre faptul că Festivalul de la Cannes din 2015 va fi deschis de filmul Emmanuellei Bercot, „La Tête haute”, au anunțat organizatorii evenimentului, aseară, pe site-ul lor oficial.

În pelicula franceză este ilustrat parcursul educativ al adolescentului delincvent, Malony, a cărui soartă este salvată de către judecătorul de la Tribunalul pentru protecția copilului și de către un angajat de la serviciile sociale.

Filmul îi are în distribuție pe Catherine Deneuve, Benoît Magimel, Sara Forestier și Rod Paradot (care este și protagonistul filmului) și a fost turnat în regiunile franceze Nord-Pas de Calais.

Numele Emanuellei Bercot va răsuna dublu la Cannes – ea, la fel, a mai jucat și în „Mon roi”, în regia lui Maiwenn, un film francez a cărui premieră este așteptată pe larg, la selecția oficială.

Organizatorii evenimentului au declarat că în acest an s-a insistat ca festivalul să fie deschis anume de un film francez. Ultima dată când un produs al unui regizor originar din Franța a deschis festivalul a fost în 2005 (“Lemming”, regizat de către Dominik Moll).

Cea de-a 68-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 13-24 mai. Președinții juriului vor fi cineaștii americani Joel și Ethan Coen. Iar selecția oficială va fi anunțată pe 16 aprilie, la ora locală 11:00.

Comentarii