SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

“Pepene roșu”, un desert… la cuptor?

10 iulie, 2015 Autor: Nataşa Bujor Sursa: foodstory.ro


Răcoritor și dulce, pepenele roșu este cu siguranță vedeta sezonului canicular. Dar e mai puțin probabil să reușești să-ți potolești foamea cu acest fruct, toată ziua. Așa că a trebuit să se inventeze o soluție puțin mai calorică, dar apetisantă prin gust și mai ales aspect.

Pepenele roșu a prins forma unui cozonac, dar și-a păstrat aspectul de fruct. E o prăjitură devenită din ce în ce mai populară în rândul mamelor care nu mai știu ce să inventeze ca să-i încurajeze pe cei mici să mănânce, mai ales pe timp de vară, când pofta nu mai e atât de mare.

Pâinea care arată în formă de harbuz este pregătită în diferite țări și a devenit un trend al verii.

Culorile aluatului sunt realizate din ingrediente naturale. Pentru a obține nuanțele care transformă pâinea în pepene verde, sunt  folosite căpșuni, colorant roșu și pudră de ceai verde Matcha. Așa zisele „semințe”, sunt bucăți de bambus comestibil.

Dacă ai rămas intrigat și ți-am făcut poftă, încearcă și tu rețeta!

 

 

Comentarii