SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Petru Vutcărău – o legendă vie a teatrului contemporan din Moldova – (FOTO, VIDEO)

17 iunie, 2016 Autor: Nicoleta Donos


Petru Vutcărău este primul regizor și director artistic al Teatrului Naţional „Eugene Ionesco”, unul notoriu în peisajul artistic din Chişinău.

Actoria este o artă grea, care necesită multă muncă şi dăruire. Realizezi că eşti născut pentru această profesie atunci când nu poti trăi fără scenă, public şi tot ceea ce înseamnă frumos.

Petru Vutcărău, Artist al Poporului, este o personalitate enigmatică, plină de istorii şi amintiri ce dezvăluie firea sa plăpândă şi foarte creativă. El reuşeşte de fiecare dată să le ofere spectatorilor o nouă viziune asupra vieţii.

„Nici nu-mi mai amintesc când am realizat că vreau să fac actorie. Știu că atunci când am urcat pentru prima oară pe o scenă, nu am vrut să mai cobor. Acolo era sensul vieţii mele”, a afirmat maestrul scenei.

PROMOTIME l-a invitat la un dialog, pentru a afla mai multe despre Petru Vutcărău – om al culturii. Artistul a montat ca regizor peste o sută de spectacole, atât în Moldova, cât și în alte țări precum: Italia, Franța, România, Rusia, Japonia și Turcia. În unele din acestea, la diverse școli de teatru, maestrul a predat actoria.

Petru Vutcărău este Laureatul Premiului de Stat al Republicii Moldova. Este deținător a zeci de premii naționale si internaționale pentru regie și actorie.

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

 

Salvează

Salvează

Comentarii