SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Pisica ce poate deveni primar – (VIDEO)

17 decembrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: agerpres.ro


O pisică pe nume Barsik a devenit o celebritate locală în Barnaul, oraș din Siberia, devansându-și cu mult concurenții umani pentru primăria localității într-un sondaj realizat online. Repetatele scandaluri de corupție care afectează orașul de 650.000 de locuitori au ajutat probabil pisica de 18 luni din rasa Scottish Fold să obțină 91% din intențiile de vot într-un sondaj al site-ului de știri local Altai Online.

Circa 5.400 de persoane au răspuns la sondajul postat la începutul lunii decembrie pe rețeaua de socializare rusă Vktontakte. „Oamenii nu știu ce să mai creadă și au ajuns la concluzia că nu mai pot avea încredere în autorități”, a declarat pentru AFP Evgheni Kuznețov, pensionar din Barnaul. Fostul primar al orașului, Igor Savințev, a demisionat în luna august, după ce a fost acuzat de abuz de putere.

De la aflarea rezultatului sondajului s-a lansat o campanie de finanțare participativă pentru a-i permite lui Barsik să aibă propriile afișe electorale în centrul orașului Barnaul.

Comentarii