SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Plantele care influențează creșterea masei musculare

15 iunie, 2015 Autor: Nataşa Bujor Sursa: caplimpede.ro Foto: caplimpede.ro


Cu toții știm că plantele sunt cele mai eficiente leacuri pentru tratarea diferitor boli. Dar v-ați gândit vreodată că în acestea se găsesc substanțe chimice care ajută la creșterea masei musculare? În urma unor studii recente, s-a dovedit că în frunzele plantei de muștar brun și în alte plante din familia Brassicaceae, precum broccoli sau varza, se conțin asemenea substanțe, numite brasinosteroizi, care declanșează un răspuns fiziologic similar cu cel creat de steroizii anabolizanți

 

Specialiștii aceste substanțe din plante pot asigura o alternativă naturală și sigură pentru tratamentele de prevenire a bolilor asociate cu deteriorarea musculara. De asemenea, acestea ar putea îmbunătăți rezistența musculară și performanțele fizice.

În urma unor experimente făcute pe mușchii scheletici ai șobolanilor, care au fost expuşi la diferite cantități de substanță numită homobrasinolid, s-a constatat ca celulele musculare răspund la brasinolid prin creșterea sintezei de proteine și diminuarea procesului de degradare a proteinelor în culturile de celule. Rezultatul a constat într-o creștere semnificativă a cantității de proteine musculare.

Următorul pas al cercetării s-a bazat pe hrănirea șobolanilor cu homobrasinolid, timp de 24 de zile. În acest timp, specialiștii au măsurat schimbările intervenite le nivelul greutății, al consumului de produse alimentare și al compoziției corpului.

Șobolanii care au fost hrăniți cu steroizi din plante au înregistrat o creștere a masei musculare mai mare decât cea observată în rândul celor care nu au primit asemenea substanțe.

Rezultatele studiului au indicat și o creștere a numărului de fibre musculare, cruciale pentru îmbunătățirea performanței fizice. Descoperirile sugerează că terapiile bazate pe brasinosteroizi pot reprezenta o abordare viabilă pentru refacerea musculaturii lezate sau atrofiate.

Comentarii