SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Poliția folosește drone pentru depistarea șoferilor care încalcă regulile de circulație. Cum funcționează

21 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: bizlaw.md

AUTOPoliția rutieră franceză derulează, în prezent, un proiect experimental în care sunt folosite drone pentru depistarea șoferilor care nu respectă regulile de circulație. Proiectul, care a debutat la sfârșitul verii, se desfășoară în orașul Bordeaux din sud-vestul Franței și presupune manevrarea de la distanță a unor drone capabile de filmare și care transmit imagini live unui centru de comandă, scrie profit.ro.

Pe parcursul lunilor în care s-a desfășurat proiectul-pilot, conform poliției franceze, au fost emise sute de amenzi pe baza imaginilor furnizate de drone. În medie, în fiecare oră sunt amendați între 15 și 20 de șoferi.

Interesant este că francezii nu folosesc un sistem automat de trimitere a amenzilor prin poștă sau pe mail. În schimb, pe baza imaginilor în timp real realizate de drone, aceștia trimit un echipaj de poliție care oprește mașina vizată. Deocamdată, dronele sunt folosite doar pentru supravegherea traficului. Acestea nu pot, de exemplu, să înregistreze viteza cu care se circulă.

Proiectul întâmpină deja opoziție în Franța și nu doar din partea șoferilor. Un grup de lobby numit Forty Million Drivers și-a exprimat îngrijorarea că, din cauza faptului că șoferii ar putea acum să stea cu ochii pe cer pentru a vedea dronele, ar putea produce mai multe accidente.

Comentarii