SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Premieră mondială: noile FARURI DIGITALE de la Mercedes – (FOTO)

9 martie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: 4tuning.ro Foto: 4tuning.ro

AUTOInginerii constructorului german de automobile au dezvoltat cele mai avansate faruri de până acum. Sistemul este botezat Mercedes-Benz Digital Light și printre altele, poate proiecta pe drum diverse informații vitale.

Pe lângă lansarea de modele, fiecare constructor de automobile care se respectă trebuie să investească sume gigant și să dezvolte fel de fel de sisteme, fie ele de asistență, siguranță și așa mai departe.

Mercedes-Benz a fost de multe ori pionier în domeniul auto, iar acum le-a luat-o din nou înainte rivalilor. Brand-ul german a adus la Geneva un S-Class Maybach dotat cu cele mai avansate faruri pe care le-a văzut omenirea până acum, sistem care pe viitor se va regăsi numai pe anumite exemplare a limuzinei de lux.

Botezate sugestiv Digital Light, blocurile de lumini frontale dispun de peste un milion de pixeli fiecare. Noutatea absolută o reprezintă faptul că fiecare pixel poate fi controlat individual de computerele de bord, astfel că farurile pot proiecta diverse simboluri pe suprafața de rulare. Un fel de head-up display mai altfel, dacă vrei.

Spre exemplu, dacă sistemul detectează o aderență scăzută poate proiecta un fulg de zăpadă, sau dacă în față urmează o zonă cu lucrări, șoferului îi apare în față simbolul specific. Același lucru se întâmplă și în cazul unei coliziuni frontale iminente. Mai mult decât atât, sistemul poate proiecta și linii de ghidare sau diferite gradații care îți arată distanta până la mașină din față.

Totodată, inginerii au îmbunătățit și funcția Adaptive Highbeam Assist care atunci când funcționează împreună cu sistemul Digital Light, poate opri diverse părți ale farului pentru a nu-i orbi pe cei care vin din direcția opusă.

 

Comentarii