SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Presa rusă vuiește: soțul artistei Jasmin a devenit primar

15 iunie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: dni.ru, starhit.ru


Soțul renumitei interprete Jasmin, Ilan Shor, suspectat de deturnare de fonduri, a devenit primarul orașului moldovenesc Orhei. Omul de afaceri a obținut o victorie răsunătoare din primul tur de scrutin, adunând peste 60% din voturi.

Până la alegeri, omul de afaceri și politicianul Ilan Shor s-a aflat în arest la domiciliu. El este acuzat de implicare în furtul miliardului de dolari din 3 bănci diferite. Instanța i-a oferit posibilitatea de a participa la alegeri, modificând măsurile de reținere. El a fost înaintat din partea Mișcării Social – Politice „Ravnopravie”, care susține interesele cetățenilor vorbitori de rusă.

Potrivit datelor oferite de Comisia Electorală Centrală, în urma prelucrării tuturor buletinelor de vot, soțul lui Jasmin a acumulat 61,97% din voturi, cel mai apropiat candidat obținând doar 12,47%.

Pe pagina sa de Facebook, Shor a făcut și o declarație: „Оргеев сделал свой выбор! Благодарю всех, кто поверил в нас! Это победа каждого оргеевца!” (Orhei și-a făcut alegerea! Mulțumesc tuturor celor care au crezut în noi! Aceasta este victoria fiecărui orheian!).

Orhei este considerat al 3-lea cel mai important oraș din Moldova, cu o populație de 35.000 de locuitori. Echipa de fotbal FC Milsami Orhei, al cărui patron este Ilan Shor, a devenit în sezonul 2014 – 2015 campioană a Moldovei, acesta fiind și primul caz când o echipă dintr-un alt oraș decât Chișinău și Tiraspol câștigă acest titlu. Soțul interpretei ruse este considerat unul dintre cei mai bogați oameni din Republica Moldova, iar aceasta i se datorează tatălui său, care a contribuit enorm la formarea averii familiei. Tot el a fost cel care a deschis pentru prima dată în Moldova primele magazine Duty Free. Despre toate acestea a scris „dni.ru”.

La începutul lunii mai, Shor a fost reținut la domiciliu, pe un termen de 30 de zile, fiind suspectat de furtul unui miliard de dolari din 3 bănci. Soția sa, Jasmin, a comentat toate speculațiile care au apărut după arestarea soțului său: „Ilan, ca un bărbat adevărat, nu mă implică în afacerile sale, cu atât mai mult în probleme, el le rezolvă singur. Știrea despre faptul că a fost arestat mi-a venit ca un fulger, unicul lucru pozitiv a fost să aflu că e reținut la domiciliu, pentru că aceasta este o diferență semnificativă. Sunt sigură că această poveste este o acțiune planificată de către cei care doresc să-l denigreze.”

Jasmin a reacționat și la articolele virale în care gențile și călătoriile sale scumpe erau aduse drept justificare pentru declarațiile despre frauda înfăptuită de soțul său : „Artiștii din Rusia nu câștigă rău, eu tot fac bani, atâția încât să-mi pot permite să-mi cumpăr genți. De altfel, colecția mea de accesorii are peste 15 ani, înainte să mă cunosc cu Ilan eu aveam genți Birkin”.

Comentarii