SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Primul spital pentru bărbații violați, inaugurat în Suedia

17 octombrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: Dailymail.co.uk Foto: dailymail.co.uk


Primul spital din lume pentru bărbații violați a fost deschis în Suedia. Potrivit reprezentanților centrului, asistenţa medicală pentru acești pacienți va fi gratuită şi oferită non-stop.

Spitalul de la Stockholm are deja un departament destinat femeilor şi fetelor care au fost abuzate sexual. Acolo se tratează aproximativ  700 de paciente pe an. Doctorii susțin că subiectul violului în cazul bărbaţilor este unul „tabu”. Ei mai precizează că, în realitate, este o situaţie mult mai frecventă decât realizează oamenii.

 

Suedia are cea mai mare rată a violurilor din Europa. Statistica a ajuns în centrul atenţiei la nivel global, în 2010. În 2014, dintre cele aproape 7000 de victime ale agresiunilor sexuale, 370 au fost bărbați. Experţii spun că cifra reală este mult mai mare.

„Nu ştim cât de mulţi oameni vor apela la centru, dar ştim că sunt mulţi care au trecut prin acest fel de abuzuri şi nu caută ajutor. Speranţa noastră este că mai multe dintre aceste victime ascunse vor putea acum să primească ajutor”, a precizat un reprezentant al centrului.

Comentarii