SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Pro TV ar putea plăti despăgubiri de 1,5 milioane de lei în cazul profesoarei de la Ungheni

17 decembrie, 2015 Autor: Redacţia PROMOTIME Sursa: newsmaker.md


Profesoara din Ungheni care a ajuns în centrul unui scandal sexual reflectat cu lux de amănunte de Pro TV a cerut de la postul de televiziune despăgubiri în valoare de 1,5 milioane de lei. Potrivit avocatei femeii, Natalia Moloșag, citată de newsmaker.md, în data de 21 decembrie instanța trebuie să pronunțe o decizie în acest sens.

Moloșag a precizat că acțiunea civilă a fost depusă împotriva postului de televiziune în luna martie, invocând Legea cu privire la libertatea de exprimare. Jurista susține că Pro TV a încălcat dreptul la respectarea vieții private și de familie. Reprezentanții postului TV nu au comentat această situație.

Vă amintim că este vorba despre cazul profesoarei care a fost filmată în timp ce-i făcea sex oral iubitului său. Videoclipul a fost publicat pe internet de către cel din urmă, după ce cei doi s-au despărțit. Pro TV a făcut din acest subiect știre și a difuzat-o în 16 ianuarie în buletinul de știri de la ora 17:00 și apoi, în reluare, în buletinul de la ora 01:00. Reporterii de la Pro TV nu s-au limitat la asta. Ei au mers la Ungheni pentru a cere reacții de la colegii profesoarei și de la mama acesteia, sfidând, potrivit părții vătămate, codul deontologic și dreptul său la viață intimă.

Difuzarea știrii a produs nemulțumire printre telespectatori și a atras criticile mai multor bloggeri moldoveni. Ei sunt de  părere că știrea nu este relevantă și că ceea ce face femeia în viața intimă nu are legătură cu activitatea profesională.

Comentarii