SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Probleme ale pielii, care se pot rezolva toamna

2 octombrie, 2015 Autor: Ana Creascov


După o vară însorită, în care s-au bucurat de relaxare, multe persoane plătesc tribut răsfăţului, prin pete, riduri şi piele a cărei fermitate lasă de dorit.

Chiar dacă au denumiri complicate – lentigine, melasmă sau keratoze – toate au acelaşi impact: sunt neplăcute la vedere şi de multe ori, trebuie estompate prin machiaj. Însă terapiile laser personalizate le pot elimina cu succes, dacă sunt aplicate de către dermatologi cu experienţă.

Cel mai potrivit pentru reducerea lentiginelor este IPL cu funcţia de skin rejuvenation care reuşeşte să le decoloreze treptat, fără semne vizibile, prin şedinţe successive. Pentru melasmă, însă, cel mai potrivit tratament este laserul cu lumina fracţionată Fraxel. Lumina pătrunde în piele divizată, într-un mănunchi de raze extrem de fine, generând o reacţie de regenerare de ansamblu a pielii. Keratozele seboreice pot fi tratate prin simpla chiuretare şi apoi ajutate cu laserul Pulsed Dye să-şi reducă roşeaţa.

Deşi dau bătăi de cap mai ales femeilor mature, ridurile îşi pot face simţită prezenţa la prima tinereţe, după expunerea masivă la soare. Dacă injecţiile cu toxină botulinică şi cele cu acid hialuronic dau rezultate la persoanele tinere, ridurile accentuate şi pielea deteriorată de soare pot fi tratate cu ajutorul luminii. Cel mai bun şi eficient tratament estetic este laserul CO2 ultrapulsat cu ajutorul căruia producem o rejuvenare profundă, structural, cu efect de îmbunătăţire pentru mulţi ani.

Deşi se discută despre multe alte proceduri, cele menţionate mai sus sunt cele mai eficiente şi mai verificate de o practică medicală îndelungată.

Pe lângă riduri, razele ultraviolete au efecte neplăcute în profunzimea tegumentului. După o vară fierbinte, tonusul lasă mult de dorit, iar aspectul îmbătrânit este uşor de remarcat la o simplă privire în oglindă sau o vizionare a fotografiilor de după vacanţă. Şi în aceste situaţii, dermatologii propun terapiile realizate cu tehnologii de ultimă generaţie. Pierderea fermităţii pielii după bronz este corectată cu CO2 Active FX sau laserul Fraxel combinat cu şedinţe de radiofrecvenţă. În felul acesta, se obţine o creştere a tonusului cutanat, cu reducerea laxităţii mai ales în zona obrajilor.

Atenţie, însă, la semnele periculoase de pe piele, aşa cum sunt keratozele actinice. Aceste pete roz, aspre la pipăit, sunt considerate precanceroase şi trebuie tratate cu maximum de atenţie. Dermatologul şi doar dermatologul diferenţiază cu acurateţe aceste leziuni şi tot el este avizat să le trateze.

 

Comentarii