SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Produsele naturale de îngrijire a părului, care le înlocuiesc pe cele din comerţ

17 aprilie, 2015 Autor: Laura Grigore Foto: downtownhaircentre.com


Etichetele de pe recipientele cu produsele de îngrijire sunt destul de greu de descifrat şi, chiar dacă reuşim să citim ce e scris pe ele, nu ştim cât de bune sau dăunătoare pot fi. De cele mai mult ori, nu ştim ce ajunge pe pielea sau pe părul nostru. Din acest motiv, în ultimul timp au apărut tot mai mulţi adepţi ai metodelor naturiste, care îşi confecţionează acasă produsele de îngrijire.

 

Oţetul de mere

Dacă aţi crezut că mediul acid ar putea cumva să vă deterioreze părul, este complet greşit, pentru că acidul malic, pe care-l conţine oţetul, este prezent în aproape toate peelingurile pentru piele şi păr. Acesta conţine vitamine, minerale, şi enzime care curăţă suprafaţa părului şi o face mai netedă. Mai mult ca atât, ne scapă şi de mătreaţă. Amestecaţi o parte de oţet la două părţi de apă şi clătiţi părul după spălare. Iar ca efectul să fie şi mai vizibil, adăugaţi câteva picături de ulei eteric de mentă. Părul lipsit de strălucire şi hidratare o să capete un nou licăr.

Ceaiul
O altă metodă ieftină de a recăpăta frumuseţea şi sănătatea părului, este ceaiul. Ingredientele naturale oferă părului volum şi elasticitate. Cofeina, prezentă şi în ceai, lucrează mult mai fin decât zaţul de cafea şi are o durată mai îndelungată. Aceasta blochează hormonul responsabil de chelie. Ceaiul negru este perfect pentru posesorii părului brunet sau şaten, cei care au părul blond, sau fierele uscate, mai bine să nu încerce această metodă. Infuzia de ceai negru poate să schimbe culoarea părului. Ceaiul verde se potriveşte roşcatelor şi blondelor. Puneţi la măcerat pentru câteva ore, două linguri de ceai verde în jumătate de litru de apă, apoi clătiţi cu această infuzie, părul.

Untul de Shea

Untul de shea este unul dintre favoritele cosmetologilor şi a celor care au grijă de piele. Untul de shea conţine acizi graşi naturali, compoziţia chimică a acestora aproape dublează activitatea glandelor sebacee. Datorită faptului că este bogată în vitaminile A, E şi F, aceasta pătrunde adânc în epidermă şi nu blochează porii. Aşa că untul de shea lucrează dublu, atât pentru scalp, cât şi pentru lungimea părului. Acesta hidratează, hrăneşte, protejează de soare şi ameliorează iritaţiile şi mâncărimile.

Aceste beneficii sunt atribuite doar untului de shea nerafinat, pentru că cel prelucrat termic îşi pierde din beneficii. Din acest motiv, atunci când cumpăraţi untul de shea, optaţi pentru cel crud. Acest lucru poate fi uşor de verificat după culoarea pe care o are, acesta trebuie să fie de o nuanţă uşor gălbuie cu o constistență foarte groasă.

 Mierea

Mierea de albini este un deliciu nu doar pentru piele, dar şi pentru părul nostru. Părul este îndrăgostit de ea, mai ales firele deteriorate şi care cresc greu. Mierea răspunde de sănătatea foliculilor de păr şi le trezeşte pe cele care  dorm. Mai mult ca atât, acest produs este bogat în antioxidanţi şi are proprietăţi antibacteriene, protejează atât din interior, cât şi din exterior. Pentru a obține maximum de beneficii, faceţi măşti de păr. Adăugați o lingură de miere la o porţie de balsam, dacă nu vreţi să folosiţi balsam, faceţi unul de casă (două linguri de apă şi o lingură de ulei de măsline). Înveliţi cu un prosop cald şi lăsaţi să acţioneze timp de 20-30 de minute.

Seminţele de in

Fierbeţi un sfert de cană de seminţe de in cu două pahare de apă, până o să obţineţi o consistenţă groasă, gelantinoasă. În fiertura obţinută, adăugaţi câteva picături de uleiuri eterice. Utilizaţi compoziţia ca o mască de păr sau ca un gel pentru fixare.

Încercaţi să utilizaţi produsele naturale, chiar dacă ele au un efect temporar şi local, sunt mult mai ieftine şi accesibile. Iar unele dintre ele le puteţi găsi chiar în frigider.

 

Comentarii