SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Protecția New York-ului va costa 335 mln de dolari

7 octombrie, 2014 Autor: Ana Creascov Sursa: style.rbc.ru


Autoritățile New York-ului au aprobat proiectul echipei Big U. Acesta presupune construcția unui zid lung de-a lungul litoralului, pentru consolidarea peninsulei.

În 2012 Uraganul Sandy a făcut ravagii în SUA, distrugând infrastructura mai multor orașe. Pe atunci, olandezul Henk Ovink lucra în Ministerul Infrastructurii și Mediului și răspundea de industria apei. Această țară a lalelelor este păgubită aproape în fiecare an de potopuri, fapt ce i-a făcut pe olandezi mai imuni, iar de-a lungul secolelor aceștia au învățat să reducă din impactul dezastrelor.

Așadar, după uraganul Sandy, Ovink a plecat în State și s-a alăturat echipei ce se ocupă de lichidarea consecințelor furtunii. Tot atunci a luat inițiativa de a fortifica coastele din New York și New Jersey: „Trebuie să ne pregătim pentru viitoare furtuni, nu doar să reacționăm la devastări”.

Henk Ovink a lansat un concurs, Rebuild by Design, unde designeri, arhitecți și ingineri au propus idei pentru modernizarea și consolidarea țărmurilor. Învingătorul, Bjarke Ingels și echipa sa Big U, a propus să ridice un zid imens de-a lungul coastei, de aproximativ 18 km. Costrucția trebuie să acopere toată partea de sud a Manhattan-ului, protejând parcurile, locurile publice și străzile de pagube.

 

 

 

În cadrul proiectului vor fi implicate autoritățile din New York, ingineri și oameni de afaceri. Creatorii promit încadrarea perfectă a zidului în peisajul urban. De exemplu, în East Side-ul de jos zidul va funcționa ca un baraj, doar că va fi amenajată o zonă verde, unde locuitorii se vor putea relaxa în aer liber, deci panorama nu va fi afectată.

Pe pereții zidului vor fi instalate panouri pe care artiștii vor putea picta. În caz de alarmă, aceste panouri se vor uni într-o singură barieră.

Pentru realizarea acestui plan, echipei Big U i s-a acordat suma de 335 mln de dolari.

 

Comentarii