SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Protejați-vă ochii în timpul iernii

2 decembrie, 2014 Autor: Daniela Timofti


În perioada rece a anului, ochii au nevoie de o protecție specială, deoarece sunt mulți factori de mediu agresivi care dăunează privirii.

 

Vântul puternic și aerul rece sunt cei mai mari dușmani ai ochilor care redau un efect iritant, duc la vedere încețoșată, dar și la mâncărimi. Uscarea ochilor se întâlnește în special la persoanele care poartă lentile de contact, iar ulterior pot avea afecțiuni ale corneei.

Razele ultraviolete reflectate de zăpadă sunt un real pericol pentru sănătatea ochilor și pot cauza dureri, dar și inflamație la nivelul corneei.

Partea bună este că există câteva măsuri de protecție a ochilor în această perioadă. Cea mai eficientă metodă de protecție este să purtați ochelari de soare cu lentile polarizate și protecție UV 100%, în special dacă mergeți la schi sau diverse sporturi de iarnă. Dacă uitați ochelarii de soare, nu trebuie să stați mai mult de trei ore în mediul exterior.

În această perioadă este necesar să consumați multe lichide. Fluidele din organism sunt necesare pentru hidratare și previn uscarea ochilor, chiar și atunci când este aerul uscat. Un meniu bogat în acizi grași omega-3 ajută la calmarea simptomelor de uscare a ochilor.

Trebuie să renunțați la obiceiul de a atinge ochiul, chiar și atunci când aveți senzații de mâncărime. Acest gest poate duce ulterior la unele infecții periculoase.

Laptopul și telefonul pot fi nocivi pentru sănătatea ochilor, cauzând de multe ori uscarea mucoasei sau diverse iritații. Medicii recomandă să faceți o pauză la fiecare 30 de minute și să nu folosiți computerul mai mult de nouă ore pe zi.

 

 

 

 

Comentarii