SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Protest pentru libertatea femeilor din Iran

23 iunie, 2015 Autor: Petronela Muntean Sursa: boredpanda.com


Femeile iraniene sunt împotriva purtării voalului din legile Hijab. Împreună au hotărât să lupte pentru aceeași cauză.

Femeile din Iran sunt obligate să poarte hijabul în fiecare zi. În 2014 poliţia moralităţii din Iran a arestat, amendat şi avertizat 3,6 milioane de femei din cauza ţinutelor purtate, catalogate drept neadecvate. Masih Alinejad, o jurnalistă şi activistă iraniană vrea să schimbe regulile după care trăiesc mii de femei din Iran. Ea şi-a început campania invitând femeile din Iran să-i trimită poze cu ele având capul descoperit şi să-şi lase părul liber.

„Mama mea vrea să poarte o eşarfă, eu nu vreau. Îmi doresc ca Iranul să fie un loc în care să putem locui împreună, amândouă.” a declarat ea într-un interviu pentru Vox.

Campania lansată de Masih a avut rezultate neașteptat de bune. A înființat și un grup pe facebook numit My Stealthy Freedom. Acum pagina are peste 820,000 de membri care protestează în tăcere împotriva legii referitoare la hijab. Jurnalista precizează că nu are intenţia de a încuraja oamenii să sfideze hijabul sau să se opună acestuia, ci vrea doar să devină glasul miilor de femei iraniene care-și doresc simpla libertate de a alege, cu sau fără hijab.

 

 

 

Comentarii