SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Pușcăria de 5 stele din Arabia Saudită unde stau închiși 11 prinți. Are piscină și sală de sport – (VIDEO)

30 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: zugo.md Foto: zugo.md

STIL DE VIAȚĂPrinţii şi miliardarii arestaţi la începutul lunii, în Arabia Saudită, sunt în continuare prizonieri într-o închisoare de lux. De trei săptămâni aceștia sunt închişi într-o aripă a hotelului Ritz Carlton.

O echipă BBC a primit permisiunea să filmeze în interior, acestea fiind primele imagini făcute publice după momentul arestării. Din 4 noiembrie, hotelul a fost transformat într-o cuşcă aurită. Înăuntru sunt aproximativ 200 de membri ai elitei saudite, scrie digi24.ro.

Se ştie că sunt cel puţin 11 prinţi – doi dintre ei, nepoţi ai regelui Salman – acuzaţi de abuz de putere, corupţie, spălare de bani.

„Când vine vorba de centre de detenţie, acesta este mai presus de orice: are piscină de lux, restaurante, sală de gimnastică. Totul străluceşte.

În discuţiile pe care le-am avut cu oficialii, ni s-a spus că atunci când oamenii au fost aduşi aici, aprope de miezul nopţii, pe 4 noiembrie, erau vizibil supăraţi. Unii au crezut că totul e un spectacol care nu va dura.

Când şi-au dat seama că vor mai rămâne aici, au fost furioşi. Imaginaţi-vă că sunteţi o personalitate şi vi se pun în faţa ceea ce par a fi dovezi clare împotrivă! Aproape toţi cei deţinuţi aici, 95%, mi s-a spus, sunt dispuşi să facă o înţelegere şi să returneze uriaşe sume de bani pentru a fi lăsaţi să plece”, afirmă Lyse Doucet, corespondent BBC.

Comentarii