SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Record. Cel mai mic parc din lume

25 octombrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: agerpres.ro Foto: dailymail.co.uk


Cel mai mic parc din lume are o suprafață de 0,292 metri pătrați și se află în mijlocul unei intersecții din orașul Portland, din statul american Oregon.

Parcul ce n-a cunoscut picior de om se numește Mill Ends și a fost „creat” de un jurnalist de la publicația locală Oregon Journal, Dick Fagan. Spațiul pe care îl ocupă așa-numitul parc trebuia să găzduiască, inițial, un stâlp de iluminat, informează Agerpres. Întrucât gaura în pământ fusese săpată, dar stâlpul a întârziat să apară, Dick Fagan a început să planteze acolo flori, botezând locul „Mill Ends”, după numele rubricii sale.

 

 

Inițiativa ziaristului din Oregon de a declara spațiul drept parc datează din 1948. De-a lungul anilor, micul cerc considerat parc a cuprins tot felul de obiecte mai puțin obișnuite, precum un bazin pentru fluturi, o potcoavă sau soldăței de plastic. Pe lângă plante obișnuite pentru un parc, acolo a mai fost sădit un brăduț, precum și flori viu colorate. Cartea recordurilor Guinness a recunoscut construcția din intersecție ca fiind cel mai mic parc din lume în anul 1971.

 

Comentarii