SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Referendumul privind demiterea lui Chirtoacă va costa 8,9 milioane de lei

26 septembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: agora.md Foto: agora.md

POLITICĂComisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului local privind revocarea primarului general al muncipiului Chișinău din 19 noiembrie 2017. Astfel, în acest scop din bugetul de stat vor fi alocați 8,9 milioane de lei.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de către membrii CEC, în ședința de astăzi.

Amintim că, la 19 septembrie CEC a decis stabilirea datei de 19 noiembrie drept zi de desfășurare a plebiscitului local. Aceeași decizie a fost luată anterior de către Consiliul Municipal Chișinău, la 12 septembrie.

În dimineața zilei în care CEC a stabilit data referendumului de revocare din funcție a lui Dorin Chirtoacă, reprezentanți ai Partidului Liberal au depus la Curtea Constituțională o sesizare prin care au cerut controlul constituționalității unor prevederi din legate de suspendarea și revocarea primarului general din funcție. Despre înaintarea sesizării liberalii au informat CEC în aceeași zi, înainte de ședința Comisiei. PL-iștii au cerut și suspendarea organizării referendumului de revocare a lui Chirtoacă, până se va expune Curtea Constituțională.

Comentarii