SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Regizorul filmului Titanic a dezvăluit de ce Jack a trebuit să moară

1 decembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: elle.ro Foto: elle.ro

DIVERTISMENTDeși au trecut atâția ani de la lansarea filmului, adevărații fani nu au reușit să treacă nici acum peste faptul că Jack Dawson, personajul interpretat de Leonardo DiCaprio, a murit la final.

Regizorul filmului, celebrul James Cameron, a vorbit abia acum despre decizia lui care a frânt atatea inimi, cea ca personajul Jack Dawson să nu supraviețuiasca la finalul filmului.

“Evident, a fost o alegere artistică”, a declarat Cameron într-un interviu acordat Vanity Fair. “Ușa era suficient de mare pentru a o ține deasupra apei pe Rose, însa nu era suficient de mare pentru a-l ține pe el”.

Cameron susține că este ciudat faptul că înca se mai discuta despre celebra scena, chiar și la 20 de ani de la lansarea filmului. Cu toate acestea, el a declarat ca filmul a avut scopul de a-l face pe Jack atât de indragit de cei care au urmarit filmul, astfel incat “sa ii doara atunci cand il vor vedea murind”.

Potrivit lui James Cameron, filmul nu ar fi avut niciun sens dacă Jack ar fi supraviețuit. “Filmul este despre moarte și despărțire. A trebuit ca el să moară. Este ceea ce se numeste arta; lucrurile se întâmpla din motive artistice, nu motive fizice.”

Una dintre cele mai vehiculate teorii ale fanilor este ca Jack ar fi putut cu ușurinta să supravietuiasca pentru ca usa pe care a stat Rose, personaj interpretat de Kate Winslet, era suficient de mare incat sa ii poata tine pe amandoi. Cameron are o explicatie si pentru acesti fani: “Am fost in apa cu acea bucata de lemn si am probat. Era loc pentru o singura persoana”.

In final, regizorul a mai explicat înca o dată decizia sa de a-l lasa pe Jack sa moară. “De asta a fost nevoie pentru ca Rose sa supravietuiască”.

Fie că esti de acord sau nu cu declaratiile lui, rămane de necontestat faptul ca “Titanic” este unul dintre cele mai importante filme ale ultimelor decade.

Comentarii