SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Regizorul Luc Besson a fost dat în judecată

1 august, 2016 Autor: Daniela Babici Sursa: www.port.ro

SOCIALVeşti proaste pentru regizorul Luc Besson – atât el, cât şi compania sa, „Europa corp”, sunt obligaţi prin lege să plătească despăgubiri de 110 000 de euro cineastului american John Carpenter.

S-ar părea că Besson s-ar inspirat din filmul regizat de Carpenter, „Escape from New York” (1981), când a scris scenariul pentru pelicula „Lock-Out” din 2012, relatează AFP.

Curtea de apel din Paris a decis – Luc Besson și compania sa, Europacorp, trebuie să scoată din buzunar 110.000 de euro, potrivit unei sentinţe postate online, vineri, de BFM Business.

Pe 10 iunie, Luc Besson și Europacorp, alături de James Mather și Stephen Saint-Léger, co-scenariști și co-realizatori ai filmului „Lock-Out”, au fost deja condamnați să achite suma de 40.000 de euro lui Nick Castle, scenaristul lungmetrajului „Escape from New York” (1981).

În plus faţă de această sumă, ei sunt obligaţi să se achite faţă de compania franceză Studiocanal, care deține drepturile de difuzare a filmului „Escape from New York”. Deşi suma indemnizațiilor a fost stabilită inițial la 85.000 de euro, ea a crescut enorm, ajungând la 300.000 euro.

De asemenea, ei trebuie să plătească o sumă suplimentară de 25.000 euro lui John Carpenter și Nick Castle. Cei doi, alături de Studiocanal, au pretins ca despăgubirile să fie de 2,2 milioane de euro.

„Misiune pe MS One/Lock Out” spune o poveste SF a cărei acţiune se petrece în 2079. MS One este o închisoare experimentală unde 500 de criminali ai lumii sunt captivi ai unui somn artificial.

Fiica președintelui SUA, Emilie Warnock (Maggie Grace), vizitează închisoarea într-un moment inoportun – în toiul unei revolte violente a deţinuţilor. Agentul Snow (Guy Pierce) primeşte o misiune importantă – aceea de a o salva doar pe Emilie și pe nimeni altcineva.

Comentarii