SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Relații sexuale în timpul sarcinii. Da sau Nu?

15 iunie, 2015 Autor: Nataşa Bujor Sursa: qbebe.ro


Atunci când un cuplu își propune să conceapă un copil, relația începe a evolua oarecum, altfel. Involuntar, ambii parteneri devin sceptici, mai atenți și au un comportament straniu, uneori. Atitudinea vis-a-vis de relațiile amoroase nu este o excepție. Atunci când conștientizează faptul că vor deveni părinți, majoritatea oamenilor încetează să aibă o relație la fel ca înainte, în dormitor.

Întrebările care apar cel mai frecvent își au răspunsul în funcţie de cum se simte viitoarea mămică.

Este o normalitate să faci sex în timpul sarcinii. Atâta timp cât totul decurge normal, partenerii pot avea relații cât de des doresc. Cel mai mult depinde de starea femeii, pentru că, odată cu dezvoltarea fătului, organismul suportă anumite schimbări hormonale. De aceea, apetitul  sexual poate să diminueze sau chiar să dispară.

În cele trei trimestre poftele sexuale se pot schimbă de mai multe ori. Astfel, la început, schimbările hormonale precum oboseala, greața, îngreunarea sânilor și senzația de a urina des, pot fi un obstacol în calea dorințelor sexuale, iar  în al doilea  și al treilea trimestru, sângele în exces ajunge până la organele sexuale și la sâni, ceea ce poate determina reaprinderea dorinței sexuale.

Majoritatea cuplurilor care nu vor să afecteze starea viitorului copilaș se întreabă dacă sexul poate determina un avort spontan. Răspunsul e că sexul nu reprezintă o îngrijorare, deoarece avorturile, de cele mai multe ori, sunt cauzate de anormalități cromozomiale sau de alte probleme ce țin de dezvoltarea celui mic. Cel mai bine și corect e ca să consulte un medic specialist, pentru că fiecare caz este particular. Totuși, de cele mai multe ori, nu e nevoie să renunțe la apetisanta viață amoroasă.

Sexul nu afectează nici dezvoltarea normală a fetusului în corp, deoarece acesta este protejat în uter  de lichidul amniotic.

Există și comportamente sexuale  care sunt strict interzise pentru graviduțe.

Nu se admite să întrețină relații sexuale cu un bărbați a cărui istorie nu o cunoaște sau care a fost testat cu o boală infecțioasă ce se transmite pe cale sexuală, precum herpes, chlamydia sau, în cel mai rău caz, virusul HIV.

După cum am menționat mai sus, fiecare sarcină este o cauză particulară. Sunt cazuri, când pentru unele femei, sexul este strict interzis. Factorii de risc sunt:

1 Când au mai fost în istoria personală avorturi spontane

2 Dacă a avut travaliu prematur( s-a născut copilul la 7 luni)

3 Sângerările vaginale și scurgerile inexplicabile

4 Scurgerea lichidului amniotic

5 Fetuși multipli, sarcină cu gemeni, tripleți sau mai mulți copilași.

Sarcina nu trebuie să afecteze sub nicio formă relația dintre parteneri. Bărbații își văd iubitele la fel de atractive și frumoase și în timpul sarcinii. Dorința scăzută de a face sex poate fi determinată de o mulțime de factori. Cel mai important e ca să nu se piardă armonia din cuplu și să se acorde minuțios atenție tuturor detaliilor. Comunicarea este calea cea mai eficientă.

 

Comentarii