SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Remedii pentru tenul uscat în sezonul rece

25 noiembrie, 2014 Autor: Daniela Timofti


Frigul reprezintă o mare problemă pentru ten și, din acest motiv, am selectat câteva sfaturi utile ca să puteți trece peste sezonul rece, fără ca tenul să aibă de suferit.

 

Din cauza temperaturilor scăzute, pielea de la suprafață nu poate funcționa ca o barieră de protecție, la final vă alegeți cu o piele uscată, iar în cele mai rele cazuri, crăpată.

Dermatologii recomandă să schimbați obiceiurile de îngrijire și să folosiți produse speciale pentru sezonul rece, ca, de exemplu, cremă pe bază de unt shea. Datorită acizilor grași pe care-i conține, acest produs reface stratul protector al pielii, îi îmbunătățește aspectul și împiedică deshidratarea. Este indicat să o aplicați seara după baie. Puteți opta și pentru produsele care conțin vitamina A, aceasta are rolul de a îmbunătăți elasticitatea pielii și reface țesuturile afectate de frig.

Iarna nu folosiți săpunurile aspre, deoarece vă poate afecta și mai mult pielea și nu faceți dușuri fierbinți, pentru că apa fierbinte usucă tenul. Spălați-vă fața cu ceaiuri naturale și nu uitați de măștile hidratante pe bază de ou, ulei de măsline, miere sau piersică.

Comentarii