SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Remedii pentru tratarea cearcănelor

30 mai, 2015 Autor: Cristina Movilă Sursa: www.frunza-verde.ro


Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și are nevoie de atenție și îngrijire deosebită. Cearcănele, pungile, ridurile de sub ochi sunt probleme frecvente care trădează vârsta unei femei, stresul sau lipsa de somn. Pentru soluționarea acestei probleme însă, nu trebuie să scoateți din buzunar sume mari de bani. Există remedii naturiste, ieftine și bune.

 

Pasta din mentă 

Menta oferă răcire naturală ochilor, crescând fluxul sangvin și este un agent calmant foarte bun. Din aceste motive, este utilizată des în cosmetica pentru eliminarea cearcănelor. Zbrobiți frunzele de mentă și aplicați pasta semi-lichidă sub ochi.

 

Felii de cartof crud 

Acesta este unul dintre cele mai vechi tratamente naturiste eficiente împotriva cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Feliile de cartof ar trebui sa fie aplicate seara pe ochi, înainte de culcare şi lăsate câteva minute pentru a-și face efectul. Tratamentul trebuie repetat de cel puțin trei ori pe săptămână.

 

Suc de castravete

Castravetele hidratează și conferă strălucire pielii. Este bogat în vitamina C și are proprietăți de vindecare și calmare. Puteți aplica sucul, folosind dischetele demachiante sau punând feliile de castravete pe ochi. Lăsați-le să acționeze timp de 15 minute. Procedura se repetă de 2-3 ori pe săptămână.

 

 

Ceai verde

Ceaiul verde are efecte benefice pentru întregul organism, este un antioxidant puternic, scade riscul de boli cardiovasculare și de cancer. De asemenea, este un remediu excepţional pentru reîntinerirea pielii. Păstrați-l la frigider și aplicați-l sub formă de comprese pe ochii obosiți, de trei ori pe săptămână.

 

 

Smochine

Un alt remediu excelent împotriva cearcănelor sunt smochinele. Aceastea sunt foarte bogate în vitamina E și folosite ca antioxidant, antirid, antiinflamator și antibacterian. Tăiați o smochină în două și puneți câte o jumătate pe fiecare ochi. Se lasă 10-15 minute să acționeze iar apoi se clătește cu apă călduță.

 

Ulei de migdale și ulei de măsline

Aceste uleiuri sunt foarte hrănitoare pentru piele și reduc vizibil cearcănele și ridurile din jurul ochilor. Uleiurile de migdale și măsline hrănesc și hidratează pielea și au un efect antioxidant benefic. Masați ochii cu ulei în fiecare seară și veți scăpa de cearcăne în câteva zile.

 

Fistic

Fisticul este cel mai eficient tratament împotriva pungilor negre de sub ochi. Rețeta provine din India și spune că trebuie să pisăm bine câteva boabe de fistic cu o linguriță de lapte și apoi să aplicăm compoziţia sub ochi. Se lasă să acționeze timp de jumătate de oră.

Comentarii