SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Reutilizezi sticlele din plastic? Iată de ce e bine să n-o mai faci (VIDEO)

23 septembrie, 2016 Autor: Redacţia PROMOTIME Sursa: unica.ro Foto: lifehacker.ru

STIL DE VIATAObișnuiești să reutilizezi sticla din plastic pentru apă plată sau minerală? Ai la birou întotdeauna o butelie de jumătate de litru cu ajutorul căreia îţi dozezi apa de peste zi? Ei bine, medicii și specialiștii susțin că acest lucru este foarte de periculos pentru sănătatea ta.

Unele sticle de plastic, cum ar fi cele pe care le cumpărăm de la magazin cu apă plată sau minerală, nu sunt recomandate pentru reutilizare. Plasticul din care sunt făcute este mai subţire şi, în timp, pot apărea fisuri microscopice şi spaţii între particulele de plastic. Acestea se umplu cu bacterii, care se înmulţesc exagerat dacă apa este menţinută la temepratura camerei.

Un material video la acest subiect poți urmări aici.

 

 

Totuși, dacă nu poți fără sticluța „de serviciu”, atunci ar fi bine să respecți câteva reguli simple, care te va ajuta să ții boala la distanță.

Spală sticla înainte s-o reutilizezi! 

Multă lume crede că dacă o sticlă este folosită doar pentru apă, ea nu trebuie spălată.
De fapt, acele bacterii care se adună din aer, din saliva care intră în contact cu buza sticlei şi din pâlnii sau alte obiecte care intră în contact cu apa mutată dintr-un recipient în altul se lipesc de microfisuri, de striurile de pe gâtul sticlei şi în gropiţele de pe fundul recipientului. Acolo, ele se înmulţesc şi pot cauza boli grave, mai ales infecţii intestinale severe. Infecţiile cu bacterii intestinale pot cauza febră, greaţă, vomă, diaree, care, netratate, pot duce la complicaţii mai grave. Sticlele din plastic special, care rezistă la temperaturi înalte şi pot fi spălate în maşina de spălat vase, sau puse la fiert la microunde nu sunt scutite de bacterii. Dacă sunt spălate numai cu apă călduţă şi nu sunt dezinfectate, acestea pot fi la fel de periculoase ca cele de unică folosinţă.

Ce să faci ca să nu te îmbolnăvești? 

Specialiştii şi medicii deopotrivă recomandă folosirea sticlelor şi termosurilor din oţel inoxidabil, care se pot spăla cu apă fiartă, pentru dezinfectare. Dacă vrei neapărat să refoloseşti o sticlă de plastic obişnuită, ea trebuie spălată bine înainte de fiecare utilizare, cu apă şi detergent, eventual dezinfectată şi spălată din nou.

Comentarii