SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Rușii prețuiesc în președintele lor: determinarea, calmul și cursul politicii externe.

20 noiembrie, 2017 Autor: Ecaterina Beschier Sursa: noi.md Foto: noi.md

POLITICĂRușii prețuiesc în președintele lor: determinarea, calmul și cursul politicii externe.

Despre acest lucru vorbesc datele unui sondaj realizat de Fondul Sociologic „Levada-Center”. Potrivit sociologilor, activitatea lui Vladimir Putin în calitate de președinte al Federației Ruse este foarte apreciată de 63% dintre respondenți, care i-au acordat de la 7 pînă la 10 puncte pentru aceasta. O notă medie pentru activitatea șefului statului i-au acordat 26% dintre participanții la sondaj, care i-au evaluat activitatea de la 4 la 6 puncte, iar un rating scăzut, de la 1 la 3 puncte, i-au dat 11% dintre respondenți.

Potrivit portalului bfm.ru, sondajul a fost efectuat în perioada 20-24 octombrie printre 1,6 mii de oameni din 137 de localități ale 48 de regiuni din Rusia. Printre calitățile care le apreciază rușii la Putin, 19% dintre respondenți au spus că este vorba de faptul că e „hotărît, curajos, puternic, dă dovadă de voință, e calm, viteaz, încrezut în sine”.

În plus, 18% dintre respondenți au menționat că susțin politica externă a liderului rus și sînt convinși de capacitatea lui de a asigura respectul FR în lume. 16% dintre ruși au declarat că Putin este un „politician competent, experimentat, lider puternic, profesionist”, 15% spunînd că el e „inteligent, educat, cult”, iar 9% că „e fermecător, e un orator bun, are simțul umorului”.

Comentarii