SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

S-a deschis circulația pe cel mai spectaculos drum din România – (FOTO)

12 iunie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: digi24.ro Foto: transalpina.biz


Dacă nu mai aveați răbdare să se deschidă Transalpina, venim cu vești bune. Circulația pe cea mai înaltă șosea din România a fost reluată de sâmbătă, 11 iunie. Asta după o iarnă ce nu mai părea să se termine în zonă. Acum aveți un bun prilej de a da o fugă în țara vecină. Totuși, există unele restricții de care trebuie să țineți cont.
  • Accesul automobiliștilor va fi permis începând cu ora 7:00.
  • Viteza maximă de circulație este de 30 kilometri/oră, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, citat de digi24.ro. 
  • Accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00 — 7:00 este strict interzis.
  • Accesul pe tronsonul de drum este permis doar autovehiculelor cu MTMA mai mică sau egală de 3,5 tone.

Transalpina este șoseaua care traversează munții Parâng, la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.

Drumul a fost modernizat în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscut ca „Drumul Regelui”. Șoseaua a făcut obiectul unor alte lucrări de modernizare începând cu 2008, acestea fiind făcute de firma Romstrade deținută de omul de afaceri Nelu Iordache, unul din regii asfaltului. După arestarea acestuia și falimentului firmei sale, lucrările nu au mai fost definitivate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Comentarii