SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

S-a stins din viață interpretul Anatol Dumitraș

14 iunie, 2016 Autor: Iuliana Maranciuc


Anatol Dumitraș, Maestru în Artă al Republicii Moldova, s-a stins astăzi din viață, după lupta îndelungată cu o maladie incurabilă - cancerul. Acum, corul îngerilor care cântă în ceruri s-a îmbogățit cu o voce suavă și caldă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Solistul basarabean Anatol Dumitraș a decedat în dimineața zilei, fiind răpus de cancer. Anterior, în luna august 2015, interpretul a suferit o intervenție chirurgicală la „Institutul Clinic Fundeni” din București.

 

„Știam că artistul are probeme de sănătate. Din acest motiv, am și organizat o reuniune a colegilor de breaslă ai interpretului: pentru a-l susține și a-i fi alături. Am aflat de pe rețelele de socializare despre decesul marelui artist Anatol Dumitraș. Sunt foarte tristă că pleacă cei mai buni. El n-o să moară niciodată în sufletele noastre. Altul ca el nu mai este!”, a declarat interpreta Cristina Scarlat, în exclusivitate pentru PROMOTIME. Ea a anunțat că va fi alături de familia artistului în aceste clipe grele.

Interpretul Cristi Aldea Teodorovici, fiul Doinei și a lui Ion Aldea Teodorovici, a anunțat că va susține familia maestrului, într-un astfel de moment dificil din viață. „Voi ajuta neapărat familia interpretului. Le voi oferi tot ce au nevoie, pentru că el era un foarte bun prieten al părinților mei”, afirmă Cristi.

„Este un moment greu pentru noi, dar și pentru întraga țară”, ne-a comunicat acordeonistul Vasile Advahov.

Anatol Dumitraș s-a născut pe 14 noiembrie 1955, în satul Larga, raionul Briceni, și a fost cunoscut ca interpret de muzica populară. Anatol și-a început cariera muzicală în 1982, activând ca solist al formației autohtone „Bucuria”.

Din 1993, Anatol Dumitras a devenit solist al Filarmonicii Nationale „Serghei Lunchevici”. În anul 1995, Anatol a fost distins cu titlul de Maestru în Artă al Republicii Moldova.

Este o mare durere pentru toți: artiști, prieteni, familia interpetului, pentru întreaga țară. Echipa PROMOTIME transmite sincere și profunde condoleanțe familiei îndurerate a maestrului Anatol Dumitraș.

Comentarii